Yhtiöoikeus on yritystoiminnan perusta

Apua yritystoiminnan juridiikkaan

Yhtiöoikeus ja sen tunteminen on kestävän yritystoiminnan perusedellytys. Jos liiketoiminnan oikeudellinen perusta puuttuu tai on heikko, on jatkuvana vaarana ylimääräiset kustannukset tai liiketoiminnan keskeytykset. Me autamme, ettei liiketoiminnan kasvu jäisi ainakaan juridiikasta kiinni!

Apua yhtiön perustamiseen

Liiketoimintaa kannattaa harjoittaa sen kannalta oikeassa yhtiömuodossa. Aloitamme tarvittaessa tuossa valinnassa. Eri tilanteissa eri yhtiömuodot ovat parhaita, ja meillä on kokemusta niin osakeyhtiöiden kuin taloudellisten yhdistysten ja henkilöyhtiöidenkin perustamisesta.

Avullamme yhtiön perustaminen ei jää vain yritykseksi.

Osakassopimus turvaksenne

Osakeyhtiömuotoisessa toiminnassa hyvä osakassopimus on ehdoton yhteistyön turvaaja. On myös erittäin tärkeää, että se on aidosti tilanteeseen sopiva. Valmis osakassopimusmalli harvoin on aidosti hyvä ratkaisu, sillä huonosti soveltuva osakassopimus on pahimmillaan vain haitaksi.

Jokainen yhtiö on yksilöllinen, ja sen osakkaat erilaisia. Autamme luomaan osakassopimuksen, jonka avulla yhteistyö toimii vielä vuosienkin kuluttua.

Yrityskaupat ja -järjestelyt

Liiketoiminnan kasvaessa ennemmin tai myöhemmin saattaa tulla tarve erilaisille yritysjärjestelyille, kuten yrityskaupalle, fuusiolle tai yhtiön jakamiselle. Olipa järjestely mikä tahansa, se edellyttää huolellista valmistelua ja lukuisia asiakirjoja. Olemme avustaneet lukuisissa pk-sektorin yritysjärjestelyissä niin itse kauppakirjojen laatimisessa ja kommentoimisessa kuin kaupan kohteen riskejä kartoittavissa due diligence -tarkastuksissa.

Yritystoiminnan lopettaminen

Yritystoiminnan lopettaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi siksi, että yritystoiminnalle ei löydy jatkajaa. Lopettaminen ei edellytä konkurssia, jos yhtiö on velaton tai pystyy maksamaan velkansa ja lopettamiskustannukset.

Kun yhtiön alasajo on ajankohtaista, me autamme siinä, tai hoidamme vaikkapa koko hankkeen.

*Huomaathan, että emme myy perustettuja yhtiöitä emmekä perusta yhtiöitä asiakkaiden puolesta taikka lukuun.